LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

Email: kapcsolat@acoach.hu

Cím:   1016 Bp. Mészáros utca 10. IV. em. 5. sz. 
Mobil:  +36-30-442-7575

 

 

 

Székh. (levelezési cím): 1022 Bp. Lóránttfy Zs. u. 4.

Adószám: 12234002-2-41

Felnőttképzési engedély szám:  E-001591/2017

LEGYEN NAPRAKÉSZ!

​Kövessen minket a

közösségi oldalakon! 


 

  • w-facebook
  • w-tbird
  • w-googleplus

TAGJAI VAGYUNK AZ INTERNATIONAL ASSOCIATION OF COACHING (IAC) SZERVEZETÉNEK!


 

 

coaching es coach kepzes

© 2009-2019 by Pro Bona Kft. All rights reserved.

INFORMÁCIÓK, ÉRDEKESSÉGEK, ÖTLETEK

Olvasson hasznos, érdekes cikkeket a szervezetfejlesztés, a coaching és a tréningek világából!

MITŐL ÉS HOGYAN MŰKÖDIK A COACHING​

Dr. Rusznák Tamás 2013


Az agykutatás, a pszichológia és a magatartástudomány legújabb eredményei szerint mindannyian azonos eljárásokat alkalmazva oldunk meg új vagy ismétlődő helyzeteket. Döntően a már korábban megtanult ismereteket és megtapasztalt, begyakorolt megoldási módszereket alkalmazzuk hol változatlanul, hol némi kiegészítéssel, néha pedig igyekszünk új ismereteket szerezni és felhasználni. Vagyis a legtöbbször abból "főzünk", ami - a fejünkben - van. Ráadásul hiába van bármilyen ismeretünk és tapasztalatunk, ami elvileg felhasználható lenne, ha azzal kapcsolatban rossz élményünk van.  Azt a megoldást fogjuk választani, amelyhez jó emlékek fűznek, amellyel biztonságban érezzük magunkat, és amely révén jutalmat kapunk. 

Így gyakorlatilag automatikusan a már ismert és begyakorlott megoldási mintákat vesszük elő és alkamazzuk, amelyben ráadásul az érzelmeink alapvetően befolyásolnak minket, férfiakat és nőket egyaránt. Ez az egész folyamat csak igen kis részében tudatos és akaratlagos, (holott meg vagyunk győződve az ellenkezőjéről). De a coaching segíthet a tudatosításban és a továbblépésben.

 


PROAKTÍV COACHING
Szakmai blog 2012 - 2013


A Pro Bona Kft. sokak által olvasott, rendszeresen frissülő szakmai blogja a coachinggal kapcsolatos hazai és nemzetközi friss információkról, hírekről, konferenciákról, cikkekről, könyvekről, módszerekről, eszközökről, sok elemzéssel a szerkesztő gárda tagjai részéről


A Pro Bona coachai, tanácsadói és trénerei is rendszeresen írnak bejegyzéseket ezen a blogon, így örömmel vesszük, ha beleolvas! 

Megtisztel minket és segíti még eredményesebbé tenni a blogunkat, ha a rendszeres olvasás mellett hozászól az egyes bejegyzésekhez, és leírja azt is, hogy még milyen témákról olvasna szívesen.
NEHÉZ HELYZETEK, FELADATOK

Mindenki találkozik nehéz helyzetekkel, embert próbáló kihívásokkal, konfliktusokkal, különösen összetett feladatokkal. Az egyének, a kisközösségek, a szervezetek is. A legjobbak sem tökéletesek, nekik is vannak olyan területeik, amelyeken kevesebb ismerettel, tapasztalattal, erőforrással rendelkeznek. Az igazi különbség nem is a tökéletességünk, intelligenciánk, ügyességünk vagy tapasztalataink mértékében van köztünk, hanem abban, hogy szükség esetén tudunk-e külső erőforrásokat bevonni, (így pl. segítséget kérni), és ha tudunk, akkor tudjuk-e, hogy kitől és hogyan.

 

Van, hogy a megoldást segítő tudásért, tapasztalatért, ötletért elég a munkatársunkhoz, partnerünkhöz, barátunkhoz fordulni, és előfordul, hogy külső segítség kell. Ilyen külső, professzionális segítség lehet a coaching, vagy a tanácsadás, ilyen külső segítő a coach vagy a tanácsadó. A jó eredményre törekvő sportolók számára évtizedek óta természetes, hogy személyi edzővel dolgozzanak. A jó személyes teljesítmény elérése érdekében ma már nem csak a sportpályákon, hanem az élet egyéb területein is elfogadottá vált a coachok, tanácsadók igénybe vétele.