LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

Email: kapcsolat@acoach.hu

Cím:   1016 Bp. Mészáros utca 10. IV. em. 5. sz. 
Mobil:  +36-30-442-7575

 

 

 

Székh. (levelezési cím): 1022 Bp. Lóránttfy Zs. u. 4.

Adószám: 12234002-2-41

Felnőttképzési engedély szám:  E-001591/2017

LEGYEN NAPRAKÉSZ!

​Kövessen minket a

közösségi oldalakon! 


 

  • w-facebook
  • w-tbird
  • w-googleplus

TAGJAI VAGYUNK AZ INTERNATIONAL ASSOCIATION OF COACHING (IAC) SZERVEZETÉNEK!


 

 

coaching es coach kepzes

© 2009-2019 by Pro Bona Kft. All rights reserved.

Fel akar mondani a munkatársa, és Ön szeretné ezt elkerülni?

 

A kolléga még nem tette le az asztala a felmondását, de Ön valaki mástól tudomást szerzett a szándékáról, aminek egyáltalán nem örül. Főleg azért nem mert jó munkaerőnek tartja, sőt nem szívesen foglalkozna valaki más betanításával, és egyébként is a csapat egyik leghasznosabb tagja nem csak az Ön véleménye szerint.

 

Tisztában van azzal, hogy cégen belül egy másik dolgozóval folyamatos konfliktusa van a munkatársának. Szinte örökké heccelik egymást, ezzel állandó feszültséget teremtenek egymás között.

 

Már többször megkérte őket, hagyjanak fel egymás hergelésével, ami ilyenkor pár napra kissé elcsendesül, hogy aztán újult erővel üthesse fel a fejét megint. Mindkét beosztottja értékes, és egyiktől sem akar megválni.

 

Sejti, hogy a munkatársa szándéka mögött egy jobban sikerült bosszantás húzódhat.

 

Behívja az irodába, hogy kiderítse a szituáció hátterét. Jól gondolta, megint összeszólalkoztak valami apróságon. A konfliktus szinte feloldhatatlannak tűnik, pedig Ön aztán igazán tudja, mert számos esetben megtapasztalta, hogy nincsenek lehetetlenek.

 

Az emberek a konfliktusaikban sokszor azért ragadnak meg, mert nem képesek másik oldalról, más szemszögéből látni a történéseket.

 

Milyen vezetővé válik a coach képzés elvégzésével?

 

A coach képzést végzett vezető olyan technikák és képességek birtokába jut a coach képzés során, mely segítségével megvilágítható egy konfliktusban szereplő más személyek nézőpontja az adott munkatárs illetve munkatársak számára, ami sok esetben a konfliktus megszűnését, de legalábbis a feszültség jelentős csökkenését hozza. Ezzel akár egy vagy több jól teljesítő munkatárs felmondása is elkerülhető.