LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

Email: kapcsolat@acoach.hu

Cím:   1016 Bp. Mészáros utca 10. IV. em. 5. sz. 
Mobil:  +36-30-442-7575

 

 

 

Székh. (levelezési cím): 1022 Bp. Lóránttfy Zs. u. 4.

Adószám: 12234002-2-41

Felnőttképzési engedély szám:  E-001591/2017

LEGYEN NAPRAKÉSZ!

​Kövessen minket a

közösségi oldalakon! 


 

  • w-facebook
  • w-tbird
  • w-googleplus

TAGJAI VAGYUNK AZ INTERNATIONAL ASSOCIATION OF COACHING (IAC) SZERVEZETÉNEK!


 

 

coaching es coach kepzes

© 2009-2019 by Pro Bona Kft. All rights reserved.

Beosztottja feje felett gyűlnek a viharos felhők?

 

Egy jó kollégájával történt valami, feltehetőleg a magánéletében, mivel a cég soraiban Önnek mint vezetőnek nincs tudomása konfliktusról, utána is járt és teljesen bizonyos benne, hogy a viharfelhőket valahonnan máshonnan fújta ide a szél.

 

Nem szeretne megválni a beosztottól, mert egy lojálisnak, szorgalmasnak, jó képességűnek és szakmailag is megfelelő felkészültségűnek, ráadásul kiváló csapattagnak tartja.

 

De szemmel láthatóan olyan gondja van, ami sajnos már a munkavégzésére is kihat. Az utóbbi időben egyre ingerlékenyebb, hibázik, gondatlan és túl sokszor tart szünetet is, sőt Ön azt is észrevette, hogy munkaidőben magáncseteléseket folytat.

 

Úgy gondolja, kár lenne a kollégáért, de ha a helyzet nem változik rövidesen meg kell tőle válni, mert viselkedése az egész csapat morálját rombolja, és munkahelyi feszültséget szül.

 

A felhők jönnek-mennek, néha bárányok, olykor farkasok. Az ember hajlamosabb ordasoknak látni a problémákat, a gondokat, pedig ha egy picikét elmozdulna a saját szemszögétől, ha egy picikét jobban megvizsgálná a gond mértékét, ha valamelyest jobban önmagába pillantana, akkor felfedezné a napot, ami a legborúsabb égen is megvilágítja a felhőket.

 

Na, persze, vezetőként nem vagyunk pszichológusok, és nem is akarunk azok lenni, arra meg vannak azok a szakemberek, akik azt a pályát választották és megfelelő végzetséget szereztek.

 

De vezetőként nem biztos, hogy szeretnék hónapokat tölteni egy jó kolléga pótlásával csupán azért, mert jelenleg nincs megfelelő eszközünk a gondokkal küszködő ember lelkének könnyítéséhez.

 

A coaching a pozitív pszichológia elemeire épül, és ilyen helyzetekre is kínál jól működő megoldást, hogy egy munkatárs akár magánéletében keletkezett viharos égboltját átváltoztasson bárányfelhőssé.

 

Milyen vezetővé válik a coach képzés elvégzésével?

 

A coach képzést végzett vezető képességet és technikát szerez a gondterhelt kollégák lelki megkönnyebbüléséhez, amivel újra olyan csapattaggá válik az adott ember, amilyen mindig is volt.